fredag 24 september 2010

Tips nummer tre!

Här kommer tips nummer tre från Sofia Alm Stävlid som drev Green Gift UF och gav bort sin vinst till att rädda regnskogen!

Att starta ett uf-företag är nog bland det roligaste sakerna jag gjorde under min gymnasietid (förutom själva studenten).
Jag och två av mina bästa kompisar startade ett företag som sålde regnskog och ekologiska t-shirts med tryck på.
Vi är fortfarande väldigt bra kompisar så för oss var detta inget större problem men det är något att ha i åtanke, ett uf-företag är som ett jobb. Det är en fördel om medlemmarna i företaget har samma mål med vad man vill få ut av sitt år som företagare. Att man har en arbetsmoral som liknar varandra är också en bra sak att se till i förväg. Är någon tidsoptimist och någon tidspessimist kan det bli problem när deadlinesen börjar närma sig.

Nånting jag önskar att vi hade gjort bättre var just att planera vår tid. Börja året med att göra en tidslinje, markera ut alla händelser ni vet om (mässan t ex) och placera sedan ut datum då ni ska vara klara. Planera i god tid så blir allting lättare!

En annan sak att komma ihåg i början innan ni har kommit igång ordentligt är att ni har förmodligen mer erfarenhet bland olika kontakter än vad ni tror. Använd era föräldrars kunskap - någon de jobbade med för 10 år sen kanske nu är expert på det ni nu tänker starta ett företag om. Vi hade väldigt tur, vi oroade oss väldigt mycket över hur vi skulle få tag på tröjor och tryck till ett rimligt pris. På uf kick-offen hade dom bjudit in Robert Lindström från Newvawe att föreläsa och när vi presenterade oss visade det sig att han var väldigt entusiastisk över vår idé och ville hjälpa oss.

Kom ihåg att presentera er och var vänlig mot alla ni möter, man vet aldrig vem du kan behöva en tjänst av någon gång.

Ett sista råd:
Satsa ordentligt, det är ingen idé att göra ett uf-år halvhjärtat. Och kom ihåg att ha kul!


Vi ses ute i skogarna - Sven

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar