fredag 10 september 2010

Första tipset!

Hej. Här kommer första tipset från Märta och Cissi, två tidigare UF-elever som drev Femstjärnigt UF i Älvsbyn. De lyckades vinna Bästa Monter på den regionala mässan vilket betydde att de fick fara på SM och tävla.


1. Känn inte att ni måste göra något fantastiskt. Välj något simpelt och bygg vidare på det. Det är kanske inte så himla kul i början men jag lovar att ni kommerr igång om ni vill.
2. Man behöver inte vara innovativ och uppfinna något nytt. Ta något som redan finns och sätt er egen touch på det. Satsa hellre på att göra något bra som ni tycker om än att ge er fan på att ni måste göra något nytt. Det kan försvinna mycket värdefull tid i början då.
3. Tänk på antalet personer i företaget, många personer innebär många olika viljor som måste enas. Även om ni tror ni tänker lika kommer många oväntade diskussioner uppstå.
4. Se till att ha en VD som kan lösa dessa diskussioner och är villig att ta en ledarroll när det blir svårt att enas.
5. Det viktigaste av allt är att planera, diskutera och återigen planera. Saker tar tid! Oftast längre tid än man tror. Gör upp en plan med delmål, försök bedöm när ni ska vara klara med de olika momenten i företaget. Tankearbete, produktion, marknadsföring och försäljning.
och prata med varandra inom företaget, tänk högt (höj rösten när du inte hörs men lyssna på andra ibland) och skratta mycket! :D

1 kommentar: