fredag 12 november 2010

Månadens UF-företag!

Nu är det dags att dra igång månadens UF-företag där vi varje månad kommer uppmärksamma ett UF-företag och skriva en liten artikel om dem. Har du lust att bli december månads UF-företag? Skicka då en text om er själv och er verksamhet samt en bild till jenny.holmgren@ungforetagsamhet.se så kanske det är just ni som står i rampljuset nästa månad!



November månads UF-företag består av tre glada och ambitiösa tjejer vid namn Mirjam Ylipää, Annica Kero och Kristina Larsson som driver företaget Skin Care & Spices UF. Vid frågan vart de kommer ifrån är deras svar ”från små byar ute i skogen” och detta är även, enligt dem, vad som utmärker deras UF-företag. Affärsidén är att de ska sälja Alpnaering- produkter genom att ha demon hemma hos folk. Produkterna består av allt från kryddor, såser och buljonger till hudvårdsprodukter. Tjejerna går handelsprogrammet på Laestadiusskolan i Pajala och när jag ställde frågan varför de valde att driva UF-företag tillsammans var svaret rätt självklart; de går endast tre stycken på handelsprogrammet i Pajala.

Hur kom de på sin affärsidé kanske många undrar? Det var faktiskt Annicas mamma som gjorde att de började intressera sig av Alpnaering då hon själv blev erbjuden att bli återförsäljare. Annicas mamma valde att tacka nej men tjejerna kom då på idén att starta ett UF-företag där de säljer produkterna och de är fortfarande mycket nöjda över sitt val.

Hittills har de själva anordnat två kvällar där de har visat upp deras produkter och haft försäljning och även bjudit på mat.– ”Jag och Mirjam stod och diskade halva kvällen” berättar Annica. Det är mycket jobb med att anordna dessa kvällar men tjejerna ser framemot att fixa ännu fler. Det är ute i deras små byar som de har hittat kunderna men de planerar även att expandera och börja sälja över hela Pajala.

Just nu har tjejerna fullt upp med att skriva deras affärsplan men ser ljust på framtiden.

-”Det bästa med UF-företaget är att se hur en liten idé kan bli ett företag som går med vinst.” säger Annica.

Vi på Ung Företagsamhet önskar Mirjam, Annica och Kristina lycka till i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar