onsdag 30 mars 2011

Efter mässan - vad händer nu?

Vi som jobbar här på UF i Norrbotten har precis börjat landa efter mässan förra veckan. Ja inte Jenny förstås, hon flyger runt mellan Gällivare, Östersund och Skellefteå för att hålla föreläsningar om sitt egna UF-år, men vi andra, vi har landat på våra kontor. Ja alla förutom Jonny då, han jobbar på Västerbottens regionala UF-mässa. Men vi andra, Ola och Jessicka, vi har landat och så smått börjat förstå vad vi varit med om – några grymt roliga dagar i Jokkmokk som innebar mycket jobb och lite sömn och den ena aha-upplevelsen efter den andra.

Vi visste det sen innan – men fick det ännu en gång bekräftat – Norrbottens Unga Företagare är entreprenörer ut i fingerspetsarna! Redo att när som helst starta riktiga företag, anställa folk och leva på sina företag. Redo att bidra med tillväxt i vårt län! Vad vi såg i Jokkmokk var framtiden!

På tal om framtiden så kan mässan för många kännas som finalen för UF-året, men faktum är att det återstår några roliga, men även viktiga, saker innan året är slut. Bland annat ska företaget ha en bolagsstämma, fördela eventuell vinst bland ägare och riskkapitalister samt skriva en årsredovisning. För att inte tala om att det återstår flera månader fyllda av försäljningstillfällen!

Så se till att köra på med era företag nu mellan påsklov, nationella prov, studentmössor och allt som händer under våren! Håll ut ända in i kaklet!

/Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar