torsdag 31 mars 2011

Alla var där!

... Eller i alla fall kändes det så. Var då? På mässan i Jokkmokk förstås. Media fanns förstås på plats och nu har vi lagt upp länkar till både artiklar och radioinslag på vår Facebooksida. In och kolla (och lyssna) nu! /Jessicka

onsdag 30 mars 2011

Efter mässan - vad händer nu?

Vi som jobbar här på UF i Norrbotten har precis börjat landa efter mässan förra veckan. Ja inte Jenny förstås, hon flyger runt mellan Gällivare, Östersund och Skellefteå för att hålla föreläsningar om sitt egna UF-år, men vi andra, vi har landat på våra kontor. Ja alla förutom Jonny då, han jobbar på Västerbottens regionala UF-mässa. Men vi andra, Ola och Jessicka, vi har landat och så smått börjat förstå vad vi varit med om – några grymt roliga dagar i Jokkmokk som innebar mycket jobb och lite sömn och den ena aha-upplevelsen efter den andra.

Vi visste det sen innan – men fick det ännu en gång bekräftat – Norrbottens Unga Företagare är entreprenörer ut i fingerspetsarna! Redo att när som helst starta riktiga företag, anställa folk och leva på sina företag. Redo att bidra med tillväxt i vårt län! Vad vi såg i Jokkmokk var framtiden!

På tal om framtiden så kan mässan för många kännas som finalen för UF-året, men faktum är att det återstår några roliga, men även viktiga, saker innan året är slut. Bland annat ska företaget ha en bolagsstämma, fördela eventuell vinst bland ägare och riskkapitalister samt skriva en årsredovisning. För att inte tala om att det återstår flera månader fyllda av försäljningstillfällen!

Så se till att köra på med era företag nu mellan påsklov, nationella prov, studentmössor och allt som händer under våren! Håll ut ända in i kaklet!

/Ola

måndag 28 mars 2011

Bilder från mässan

Nu ligger det uppe en hel massa härliga bilder från regionala UF-mässan på vår facebook-sida. Så titta gärna in och återupplev den grymma känslan som genomsyrade mässhallen! http://www.facebook.com/#!/ufnorrbotten

Sen har våra vänner på Företagsbolaget och Sole Event i Gällivare en hel del kul på G. De vill gärna ha lite hjälp av dig som UF-företagade eftersom vi alla vet att ni är lite grymmare än genom! De vill ha förslag på vilken av fyra inbjudningar som lockar dig och som de kan använda inför kommande event....det går rätt fort!

Så här enkelt är det!

1. Klicka på länken nedan.
2. Kolla in de 4 inbjudningarna och välj det du tycker passar bäst för dig och ditt företag. (Vi har lagt tid på layout men vi vill att du tänker utifrån innehåll och nyttan för dig).
3. Tala gärna om varför du valt just de alternativ du valt och glöm inte att lämna dina uppgifter

http://www.soleevent.se/eventportfolio/bond.aspx


/Jonny

måndag 21 mars 2011

Rörliga bilder säger mer än tusen ord

Istället för ett väldigt långt inlägg: Kolla in vår reklamfilm för mässan på Youtube här!

Filmen är tyvärr för stor för att kunna postas här direkt i bloggen. Men stor fil är ganska ofta lika med bra film, så in och titta nu.

/Jessicka

UF drar till Jokkmokk - och bloggar om det!

På onsdag klockan 17.00 drar det igång. För besökarna alltså. UF:s team och alla företag har förstås varit på plats länge redan då. Vad pratar vi om? UF-mässan så klart!

Exakt hur många timmar det var kvar informerade en grymt taggad chefs-Falk om i morse. Sen morgonens "50 timmar kvar" är vi förstås ännu närmare målet. Känner ni inte hur det pirrar i magtrakten?

I denna mage, tillhörande Jessicka Sörmling, pirrar det i alla fall rejält. Vilket kan bero på att jag är helt ny på bygget... Visst kan det verka galet att börja på ett nytt jobb då det är som allra mest hektiskt men jag går "all in" med inställningen att följa med den berömda strömmen. Mina kollegor har försäkrat mig om att en UF-mässa i princip är det häftigaste man kan vara med och jag känner mig övertygad. Jag längtar faktiskt redan efter sådana där grymma skoskav som bara en lyckad mässa kan utlösa :)

Så varför ska man då komma på mässan? I år ställer 110 företag (320 elever) ut. Totalt finns det i Norrbotten 243 företag med 735 aktiva elever. Alla dessa är morgondagens entreprenörer! Ni har väl inte missat vår reklamfilm som snurrat på TV? (länk kommer snart) Ni vet den där en grottmänniska försöker kränga sin fräschaste idé men som (förstås) får se sig utkonkurrerad av UF-företag. Nu menar vi på UF förstås inte att de entreprenörer som redan finns därute är lika gamla och mossiga i sitt tänk som en stenåldersmänniskor. Vi vet bara att chansen att tänka utanför den där berömda lådan kanske är större när man är ett ungt och oprövat kort.

Bland före detta UF-företagare finns till exempel Ola Lauritzson som blivit känd på att saluföra en sundare livvstil och matlagning via sajter på nätet, TV och böcker. Så kom igen nu: Ta chansen och lär känna de fräschaste entreprenörerna innan de är på var mans läppar. Välkommen till Jokkmokk!

Och förresten: Följ oss hela vägen in i kaklet. Vi bloggar under hela mässan. I morgon drar UF-teamet till Jokkmokk och påbörjar bygget som förvandlar en ishall till entreprenörernas mecka. Häng på från början! Om du inte vill läsa här (vilket du förstås alltid annars gör - eller hur?), så kan du följa oss på den tillfälliga UF-bloggen på Kurirens hemsida också.

torsdag 17 mars 2011

Tävling och en stund i rampljuset!

Ni har väl inte missat Norrbottens Medias tävling där man kan rösta på vilket UF-företag som har den bästa affärsidén? Tävlingen kommer vara igång hela veckan och vinnaren presenteras på UF-mässan! Gå in och rösta här: http://www.norrbottensmedia.se/UF/2011/

Slänger även iväg en påminnelse till alla UF-företag som ska delta på mässan att vi kommer ha en öppen scen där ni får chansen att boka upp en tid och sen är scenen er! Ni kanske väljer att göra ett framträdande, läsa upp en dikt, visa upp er produkt, beskriva er tjänst eller nått annat skoj! Öppna scenen är för att alla ska få en stund i rampljuset så ta vara på detta och boka in en tid när ni checkar in på mässan :)

PS. Det är bara 6 dagar kvar nu!!

tisdag 15 mars 2011

Jokkmokk nästa!

Nu är det bara 8 dagar kvar tills mässan och på Gällivare kontoret är det organiserat kaos. Det är grejer överallt och det känns som att hela jag ska flytta till Jokkmokk och jag ska ju faktiskt det! Hela tre dagar ska jag spendera i den vackra staden så idag har jag börjat packa ner alla mina grejer i flyttlådor.


Förutom att jag förbereder för flytt händer det några andra roliga grejer som ni kanske inte visste!
- Vi söker personal till mässan! Är du gammal UF-elev som vill göra en ideel insats på Norrbottens coolaste mässa, hör då av dig till Jonny på 070-5637937 så berättar han mer.

- Du som är UF-elev under detta läsår och är född mellan 1991-1993 kan nu söka stipendium för att få delta på en entreprenörsvecka i Örebro där Sveriges 225 främsta unga entreprenörer samlas! Logga in på hemsidan och klicka på fliken Emax - ansökan om stipendium eller kika in på http://www.emaxsverige.se/.

Det var allt för mig, hoppas allt går bra i er mässplanering så syns vi i Jokkmokk om ÅTTA DAGAR!

/Jenny

tisdag 8 mars 2011

Dagens kanoner!

Var ett tag sen sist så jag tänkte göra en dagens kanon & kalkon! Dock när jag börjar fundera inser jag att det faktiskt inte finns så mycket att kalkonera (eget påhittat ord..) så jag kör istället Dagens kanoner:

- Det är STRÅLANDE väder! & fettisdag! Semlor + sol = lycklig Jenny!

- Har spenderat helgen i Sthlm och gick då in på affären Designtorget och vad tror ni inte jag hittade där? Jo, en gammal UF-produkt! För två år sen gjorde ett UF-företag boken Va sa ru? och nu hittade jag den nya upplagan på Designtorget. UF-produkter som lever vidare - det är kanon!


- Det är bara 15 dagar kvar tills UF-mässan och jag hoppas att alla UF-företag är lika taggade som jag är! Blir lika lycklig av tanken att jag ska få äta en semla idag som jag blir över att jag om 15 dagar kommer jobba på Norrbottens coolaste mässa!

Det var dagens kanoner och nu är det dags för mig att börja fixa cirka 350 namnbrickor till mässan! Ha det =)

/Jenny

fredag 4 mars 2011

Monterkarta - check!

Nu är det inte länge kvar till mässan, och det märks! Min to-do-list börjar betas av och idag kan jag med glädje meddela att MONTERKARTAN ÄR KLAR. I två dagar har jag suttit och jobbat med denna karta (med hjälp från min fantastiska kollega Ola) och jag har kämpat med blod, svett och tårar för att få till det så bra som möjligt.

Så ni som är nyfikna att få reda på vilken montertyp just ert UF-företag fick eller vart i mässhallen ni blev placerade, logga in på hemsidan så hittar ni monterkartan under fliken MÄSSA 2011.

En liten smygtitt på hur det ser ut..

Nu ska ytterligare två saker bockas av från min lista innan jag tar helg :) Vill bara passa på att hälsa till alla elever vars sportlov snart tar slut: välkommen tillbaka! Och till er vart sportlov börjar idag: ha en toppenvecka och njut av ledigheten :)


/Jenny

onsdag 2 mars 2011

21 dagar kvar...

Nu är det exakt 21 dagar kvar till den Regionala UF-mässan i Jokkmokk, och vad kan då vara en bättre upptakt än att besöka våra vänner på Sparbanken Nord och sätta upp en monter i miniformat för att visa ortsborna att det är häftiga saker på gång...


Det var precis vad jag gjorde och denna monter är samma sort som kommer användas på mässan (denna är 2x1m och på mässan är de 3x2m), kom ihåg att det endast är fantasin som sätter gränser på era montrar (någon som iof kanske inte återspeglas så bra på vår monter =P)


Så ta nu och ladda ordentligt oavsett om du är utställare eller besökare, skriv in 23-24 mars i kalendern och sen träffas vi i Jokkmokk...=)

/Jonny