fredag 3 december 2010

Månadens UF-företag!


Låt mig presentera december månads UF-företag: Gawa ni Jimoka UF! Kajsa Kero tillverkar smycken av olika slag. Hon driver företaget själv, men tar vid produktionen hjälp av sin syster Moa Kero och hennes pojkvän Efren Balladares. Moa och Efren tillverkar smyckena i Santo Niño, Philipinerna, där de bor."Smyckena vi säljer är alltid inspirerade av naturen, livet och kulturen på Filippierna." Pärlorna är bland annat gjorda av glas, plast, frön, koraller, trä och kokosnötsträ. Kajsa marknadsför sig via sin blogg:

http://gawanijimoka.wordpress.com/about-gawa-ni-jimoka

Här har hon lagt ut bilder på smyckena. Till helgen kommer Kajsa att sälja sina smycken på julmarknaden i Hägnan. Nästa helg kommer även en nära bekant till henne att sälja smyckena under den lokala UF-marknaden i Luleå, för då är hon själv på Philipinerna!

Kajsa planerar att skänka hela företagets vinst till välgörenhet. Hon åker till Filippinerna den 10 december och kommer då att bestämma var vinsten ska gå. Hennes tanke är att skänka pengar till cancerforskningen på Philipinerna och till skolan i Santo Niño. "Jag kommer även att försöka samla in saker som till exempel pennor och annat skolmaterial till skolan".

På frågan vad hon har för målsättning med företaget svarar Kajsa "att få in så mycket pengar som möjligt, så att det faktiskt gör skillnad".

Vi på Ung Företagsamhet önskar Kajsa lycka till och en skön resa till familjen och solen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar