måndag 13 december 2010

Lokala marknaden

I helgen ställde ett 20-tal UF-företag, från Luleå, ut sina produkter eller sålde tjänster i form av klippningar. Jag har idag träffat "cheferna," gänget från Entreprenörsgymnasiet som varit med och ordnat marknaden, för en utvärdering. Vi konstaterade att vi är riktigt nöjda i det stora hela!
Lite återblickar...

Poki UF tog hem priset för "BÄSTA VARA/TJÄNST." Hans Strandberg från ALMI utsåg vinnaren och delade ut priset (500 kronor att investera i företaget) till de glada tjejerna. Poki UF säljer tygväskor och smycken och de lämnar ett budskap med varje väska.

Vinnaren i tävlingen "PIMP MY TABLE" blev Be eco. Även dessa tjejer fick ta emot 500 kronor till att investera i företaget, priset står ALMI för, men här bestod juryn av ett gäng tjejer från Entreprenörsgymnasiet. Be eco säljer egen tillverkad hudlotion och läppsyl.


Northmade pieces UF säljer smycken.

Hang it UF säljer galgar gjorda av pärlor.



Novellskrivarna UF ska skriva en bok med flertalet kortare noveller i. De tog emot beställningar.



Tenn design UF säljer tennarmband.


Sugartops UF säljer egengjorda smycken. Det rådde jultema på dem.


Recover UF ska tillverka en receptbok med återhämtningsmål, men eftersom att den inte är klar passade de på att få sälja sina recept istället. Chokladmuffins och återhämtningsmål. Mums!


Vinnaren: Be eco UF.
Gawa ni Jimoka UF. Kajsa Kero som driver UF-företaget själv kunde inte delta, men hon var inte mindre företagsam än att hon anställde en person att stå för henne.


LP design UF säljer skålar gjorda av LP-skivor.


Carry the canvas UF säljer handgjorda tygpåsar.




ECO design UF säljer rättvisemärkta tygpåsar.



Second chance UF säljer second hand kläder som stylats.


Rosa armbandet UF tillverkar armband och stöjder bröstcancerfonden.





Bagilicious UF tillverkar ekologiska tygväskor.



Everyday UF säljer handgjorda smycken.



Hos Saxdax UF blir man fin i håret.




Remäke UF ägnar sig åt återbruk av gamla saker. De följde marknadens jultema och sålde allt från glittriga julkottar till ljusstakar.



Och vi på UF kan ju inte vara sämre och ville också ha ett eget bord =)

Vi på Ung Företagsamhet är mycket imponerade av alla utställare i helgen. Ni har varit jätte duktiga på att dekorera borden och ni har verkligen superfina produkter! Jag tycker ni kan känna er stolta!

/Hanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar