onsdag 27 januari 2010

I ur och skur

Jag tog en bild med datorns webbkamera på gatan utanför kontoret. Tyvärr framkommer inte riktigt hur mycket det blåser och snöar.

Något som slog mig när jag kämpade mot snö, vind och kyla på min väg till jobbet idag var hur ihärdiga vi är här uppe i norr. Vi kämpar på och klagar inte. Eller visst jämrar vi oss och "hujjar" åt "vilket väder det är" men vi låter det inte stoppa oss. Bussarna går, posten kommer, skolorna är öppna, vi går till jobbet. Så även om vi sitter här och pratar om hur skönt det skulle vara att kura ihop sig med en filt i en mjuk soffa framför en sprakande brasa så ser vi till att få något gjort.

I ur och skur arbetar vi för att fler ungdomar ska få utveckla sin företagsamhet. Men gudarna ska veta att de inte gjort det lätt för oss idag. SMHI har gått ut med en "Klass 2-varning". Enligt kuriren.nu betyder det "att vädret medför faror för allmänheten och risk för stora materiella skador". Huruvida det medför risk för imateriella skador - så som den mänskliga själen - framgår inte. Att döma av längden på dagens förmiddagsfika här på kontoret så är det dock helt klart Klass 2-varning på arbetsmoralen idag.

Några som inte har låg arbetsmoral är alla inspirerande elever som vi träffar när vi nu åker länet runt och berättar om årets Våga Vara Egen-mässa. Det märks att UF-företagen är inne i en spännande period just nu. Många har börjat få igång sin försäljning och arbetar för fullt med att knyta nya kontakter och locka fler kunder. Det ska bli väldigt roligt att se vad Norrbottens UF-företag lyckas åstadkomma i slutet av mars då mässan äger rum.

/Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar