torsdag 29 april 2010

Spring in Spring

Redan när jag träffade tjejerna i Spring in Spring UF första gången lovade jag att ställa upp i deras löpartävling. Detta trots att jag inte riktigt är skapt för att springa. Man skulle kunna likna mig vid en humla. Humlan ska ju inte kunna flyga - men gör det ändå. Jag ska inte kunna springa - men gör det ändå. Platsen var Avan, sträckan var drygt 5 km och vädret var strålande.

Innan "vuxenloppet" fick alla barn springa Clownspringet. Här värmer clownerna upp med ett glatt gäng framtida löparstjärnor.


Huvud, axlar...

...knä...

...och tå.

Solen strålade och löparrundan var en lagom utmaning.

Här kommer jag långt där bakom, påväg att runda en åttaåring.

Jag susade förbi så snabbt att kamerakvinnan missade närbilden på mitt fighting face.

Min fan club. Det verkar dock som om en av deltagarna i denna exklusiva klubb var mer intresserad av annat än löpning.

Prisutdelning. Alla kunde vinna något eftersom priserna lottades ut.

Spring in Spring UF bjöd på en mycket trevlig dag i Avan. Välorganiserat, familjärt och roligt. Jag hoppas att fler vill satsa på att skapa arrangemang och upplevelser i sina UF-företag i framtiden.

/Robin

tisdag 20 april 2010

Kick off för Norrbottens SM-trupp

Igår var det kick off för Norrbottens SM-trupp som ska åka ner till Stockholm och representera länet på SM i Ung Företagsamhet.

2/3 av Bruno Design UF lär känna Femstjärnigt UF.

Spänd förväntan. Dagen inleddes med lite viktig information om SM. Eftersom ingen visste vad som väntade under dagen var det en ganska spänd stämning under inledningen av morgonpasset.

Lunchen levererades från Uni:k och uppskattades av de flesta.

Stenkoll på Miljön UF och SA&D UF mumsar på Filodegpaj med kyckling och spenat.

Mia Storm från Mia Storm Design UF reste hela vägen från Kiruna helt själv. Som tur var mötte hon många nya vänner i Luleå. Här lunchar hon med hela Femstjärnigt UF.

Filip och Tobias från Bruno Design UF letar kycklingbitarna i pajen.

Efter lunch bars konferensbordet ut och stolarna stäldes i en ring. Nu stod teambuilding på schemat.

Charlotte Lindmark från Teater Scratch höll i eftermiddagspasset som var fyllt med roliga övningar i kroppsspråk, retorik och teambuilding.

Marc och Lina från Ren Motion UF fyller på energidepåerna.Vi stod i ring och försökte räkna tillsamans. Det gick sådär. Men lagkänslan blev nog lite starkare.

Lovisa från SA&D UF visar stolt upp ett porträtt som hon fått.

Swedish Lapland skickade en uppmuntrande hälsning och en del roliga saker. Här är hela gänget med sina nya Swedish Lapland-buffar.

Charlotte från Teater Scratch hade undervisat i hur man får hög status genom att använda kroppen.

Hon hade även visat hur man får låg status.

Men helst av allt ser vi nog gänget såhär glatt och kaxigt!
Det blev en lång och rolig dag. Vi hoppas och tror att Norrbottens bästa UF-företagare ska göra bra ifrån sig på SM. Vi är i alla fall säkra på att de kommer att ha roligt tillsammans och att de förhoppningsvis lär sig en hel del på vägen.
/Robin

onsdag 14 april 2010

Rekord!

Så var ”Företag för en dag” avslutat och jag och Malin är tillbaka i Luleå igen. Tänkte bjuda på lite bilder från dag två..

Företagen är igång med att fylla i de sista formulären som ska föreställa företagens årsredovisning:

Så var vi igång med redovisningarna!


Killen som drog hem jackpot! 19 000 kr på ett dygn.. Hemligheten? Tävla i rallycross och sälj reklamplatser på bilen.. En affärsidé han kommer driva igenom som UF-företag under nästa år..


Lite tips och lärdomar eleverna fick med sig:


Avslutade med att visa upp lite gamla UF-produkter


Nästa Företag för en dag blir med alla tvåor i Älvsbyn den 26-27 april.

måndag 12 april 2010

Företag för en dag i Arjeplog

Så var de igång!

Vi samlades imorse i Hornavanskolans aula för att köra igång "Företag för en dag" med skolans årskurs tvåor.
..förstår inte varför alla ska envisas med att alltid börja fylla på bakifrån?:)

Kreativitet på gång!

Ett företag hade som affärsidé att tvätta bilar. Malin blev företagets första kund. Var verkligen välbehövligt! (vågar inte visa före bilden, då blir nog Malin arg..=) )

Imorgon är det redovisning och avslutning. Ska bli kul att höra hur det har gått för alla!

I Arjeplog..

Vi har precis haft ett trevligt frukostmöte med våra lärare i Arjeplog.
Strax drar vi igång med "Företag för en dag" med samtliga årskurs tvåor i Arjeplog.

Malin, hårt koncentrerad måndagmorgon:)

fredag 9 april 2010

SM-truppen 2010

Norrbottens SM-trupp som ska ner till Stockholm och visa upp sig och representera länet börjar ta form.

Mia Storm från Mia Storm Design UF kommer att tävla i Bästa hantverk och Bästa Monter. Vi är glada att kunna skicka en så pass duktig hantverkare i en av de två tävlingarna som var nya för i år.

Sven Dahlin, Tobias Laitila och Filip Dibeus från Bruno Design UF kommer att tävla i Bästa UF-företag och Bästa Monter. Vi vill gratulera till delsegern - nu siktar vi på Italien!

Cecilia Enbom, Johanna Sundström, Christoffer Berell, Evelina Holm och Märta Palmér från Femstjärnigt UF kommer att tävla i Bästa Monter. Kul att Norrbottens bästa UF-kommun skickar med ett härligt gäng med god smak.

Adelina Eriksson, Timothy Prellwitz, Matilda Melby och Axel Lövfall från Stenkoll på Miljön UF kommer att tävla i Miljöpriset och Bästa Monter. Tyvärr lyckades inte vår fotograf fånga dem på bild under lyckoruset efter prisutdelningen. Men vi fångade dem under deras monterbygge.

Linus Hannedahl från Youth Change UF kommer att tävla i Bästa Tjänst och Bästa Monter. En extra eloge till Linus som har valt att driva sitt UF-företag utöver allt skolarbete.

Ren Motion UF kommer att tävla i Bästa Monter tack vare att...
...deras VD Marc Pettersson kammade hem förstapris i Bästa Säljare och kommer givetvis att delta i den tävlingen även på SM.

Victoria Arvola, Linn Norman, Anna Björnfot, Emma Johansson, Ida Johansson, Beatrice Nilsson och Sandra Eriksson i Smartheart UF höll sig väl framme i många av tävlingarna. Detta innebar att de fick en plats i SM-truppen när Mera Plats UF valde att hoppa. Vi hade hoppats och trott på Mera Plats UF i tävlingen Bästa Innovation men vi är säkra på att tjejerna från Smartheart UF kommer att göra ett utmärkt jobb i tävlingen Bästa Monter. Dessutom kvalar man i tävlingen Bästa Webb.

Lovisa Jonsson från SA&D UF kammade hem en storslam och fick pris i inte mindre än fyra tävlingar. På SM kommer hon att tävla i Bästa Vara och Bästa Monter. Hon kvalar även i tävlingen Bästa Affärsplan.

Utöver dessa duktiga UF-företagare lever fortfarande hoppet för First Step UF som kvalar i Bästa Reklamfilm samt för Räddaren i Nöden UF som kvalar i Bästa Logotyp.
/Robin