tisdag 29 september 2009

Ny på jobbet

En gång i tiden jobbade jag på IKEA. Där fick man en stor röd pin med texten "Ny på jobbet!" att fästa på den gul-blå pikétröjan. Tanken var god - kunderna skulle ha överseende med eventuella nybörjarmisstag. Resultatet för min del blev en utskällning. "Hur fan kan man ha en nybörjare i kassan en dag som den här?" skrek en kvinna i ansiktet på mig. Jag kanske ska tillägga att butiken höll på att byggas om och att det bara var sex kassor öppna och köerna sträckte sig ut genom hela tag-själv-lagret. Där satt jag i kassan och gjorde en massa fel. Kvinnans frustration var förståelig och inte hjälpte min röda pin mig i den situationen.

Nu är jag ny på ett nytt jobb. På obestämd tid ska jag hänga med det glada gänget på Ung Företagsamhet Norrbotten (vilket krångligt namn - jag har redan stammat mig igenom "frör...förverk...f...företagsam...ung företagsamhet" på telefonen en gång idag). Det här blogginlägget är min röda pin. Vänligen ha överseende med eventuella nybörjarmisstag.

Jag har blivit tillsagd att presentera mig på samma fina sätt som mina kollegor har gjort i den här bloggens begynnelse.














Namn: Robin Lindquist
Ålder: 26
Bemannar: Luleåkontoret
Verksamhetskommuner: Samtliga. Jag kommer framförallt att arbeta med våra olika evenemang. Till exempel registreringsturnén, olika kick offer, partnerträffar, UF-mässan med mera.
Bästa sommarminne: Det här var sommaren som var över innan jag hade hunnit plocka fram badshortsen. Jag vet inte vad som hände men helt plötsligt var där höstlöv som fastnade under sulorna och skräpade ner i hallen. Men jag hann med två svängar till de Lappländska fjällen. Med på resorna hade jag två olika kompisar och min hund Snusan. Jag slås alltid av hur nära vi har till något så exotiskt som vår storslagna vildmark. På bilden vilar jag efter att just ha rest vårt något överdimensionerade tält i Björkliden. Dagen fortsatte sedan med en kryddig chiligryta vid Torneträsks strand där Lapporten utgjorde fond till en mycket meningsfull upplevelse.

/Robin

Nu ger vi oss ut på vägarna!

Nu är det dags att ge sig nu ut på årets registreringsturné. Under några intensiva veckor kommer vi att besöka samtliga gymnasieskolor i länet. Vi vill på detta sätt få möjlighet att träffa såväl nya, framtida som gamla UF-elever.

Kom förbi för att inspireras av tidigare företagsidéer, registrera ert UF-företag och fråga oss allt du undrar över. Vi bjuder på godis och ni kan spela Guitar Hero eller delta i olika tävlingar.
Håll utkik efter information om vilken dag vi besöker er skola.

Hoppas vi ses!

/Anna, Jonny och Robin

måndag 28 september 2009

På väg mot Piteå..

Nu är det snart dax att sätta sig i bilen och köra mot Piteå.
Jag och Anna kommer hänga på Strömbackaskolan idag och hjälpa till med registreringen av UF-företag.

-Så om du är på Strömbacka...-kom gärna förbi och snacka lite skit, tävla, få svar på era frågor eller bara säg "Hej"...

/Jonny

torsdag 24 september 2009

Arjeplog

Nya idéer på gång i Arjeplog:

Nog blir man lite trött efter några timmar i bilen med sån här utsikt

Träffade några kompisar efter vägen!

Hängigt att bo här?
/Anna

fredag 18 september 2009

Besök i Piteå


Träffade ett taggat El-gäng på Strömbackaskolan i Piteå idag.. Uppställning inför en gruppbild:

48 UF-företagare på Elprogrammet i Piteå.. Grymt!

Trevlig helg allihopa!=)

/Anna

onsdag 16 september 2009

Haparanda..

Ett skolbesök i Haparanda på...


...innebär inte bara att man får träffa härliga elever med bra ideér och skön energi.

Det betyder också...

... ett besök på CANDY WORLD!!! :)

torsdag 10 september 2009

Läsårets Första UF-företag!


För varje dag som går registreras det nya UF-företag i norrbotten, men de som var absolut hungrigast på att komma igång var tjejerna från Boden i HandelsBoden UF!
Anna, Elinor, Moa och Sofia har meddelat att de med sin affärsidé "Vi säljer nytt och nött till gammal som ung!" tänker satsa ordentligt och hoppas på ett riktigt roligt år.

Vi önskar tjejerna och alla andra UF-företagare Välkomna och ett stort lycka till!

/Jonny

tisdag 8 september 2009

Lite info angående registreringen

Nu har vi åkt, sprungit och cyklat runt i en massa skolor och klasser i hela länet och vilket enormt intresse det finns för att driva UF-företag, helt otroligt kul!!! Kretiviteten och engagemanget sjuder som aldrig förr på skolorna!

Vissa har redan hunnit registrera sig och sitt företag. Andra sitter hemma och klurar på affärsidéer och några försöker hitta den perfekta designen för sin innovation.

Nu till lite info om registreringen. På startsidan för vår hemsida (http://www.ungforetagsamhet.se/) finns en ruta för nya elever som ska registrera sig. Dessutom finns det på startsidan en lathund för hur registreringen går till. Titta gärna i den när innan ni ska registrera er så allt blir rätt från början.

För att ni ska få kalla er för ett UF-företag måste vissa kriterier vara uppfyllda (se nedan). När dessa är uppfyllda får ni dessutom full tillgång till UF-online där all information för UF-företagare finns, bl.a elevfaktabas och elevforum. Kriterierna är följande:

- Företaget och alla dess medlemmar ska vara registrerade
- En handledare ska vara kopplad till företaget (mest troligt er lärare)
- En rådgivare till företaget ska anges och även hans/hennes kontaktuppgifter
- Registreringsavgiften ska vara betald (300 kr/företag). Denna avgift betalas in till Ung Företagsamhet Norrbotten på bankgiro
5174-4779 och OBS! det är viktigt att ni anger vilket företag som betalar in summan.

Lycka till och hör av er om ni har några funderingar! Kontaktuppgifter hittar ni på vår hemsida www.ungforetagsamhet.se/norrbotten.

Ha en fortsatt bra dag!

/Malin


fredag 4 september 2009

Wall of fame..














Nu är det dags för mig att rensa min "wall of fame" gällande förra läsårets UF-företag i mina kommuner. Det blir däremot lite lättare att plocka ner alla grymma företag när jag vet att väggen snart kommer fyllas igen med nya hungriga UF-företag...

/Jonny

torsdag 3 september 2009

onsdag 2 september 2009

Registreringen har öppnat...

Nu är registreringen för alla nya UF-företag öppen, och jag ser spänt fram emot och se vilket som blir Norrbottens första UF-företag 2009/2010...

http://www.ungforetagsamhet.se/uf/RegisterOnlineStart.aspx?id=14044 (direktlänk till registreringen)

/Jonny

Blivande Företagare i Boden...














Gårdagen i Boden var en positiv överraskning! Eleverna hade bra idéer som genomfördes i miniformat för att sedan redovisas för varandra.

Här på bilden är gänget i full färd med att bygga gigantiska torn (vem som vann låter vi vara osagt). Som vanligt när jag är ute och härjar på skolorna måste vi ju ha lite roliga tävlingar också...=)

/Jonny