måndag 28 februari 2011

Den mystiska skon!

Idag när jag kom in på kontoret kände jag mig lite extra lycklig, inte för att det var måndag utan för att jag visste att mitt postfack skulle vara fyllt med brev eftersom alla tävlingsbidragen skulle vara inlämnade! Och mitt postfack gjorde mig inte besviken, jag fick nämligen gå TRE vändor fram och tillbaka till kontoret för att få med mig alla brev.

Men det var ett brev (eller snarare ett paket) som var lite större och tyngre än de andra. Och som ett litet barn på julafton var jag såklart tvungen att öppna detta paket först. Mina förväntningar var att hitta några spännande tävlingsbidrag, kanske en företagsrapport eller liknande men det jag fann var en sko! Ja, ni läste rätt, EN SKO! Ingen lapp, inget tävlingsbidrag, inte ens en avsändare, bara en svart sko.


Nu är min fundering: vem har skickat denna sko och varför? Jag blir galen av nyfikenhet och utlovar ett fint pris (i form av en kram från mig) till den som kan ge mig svaret!

Den mystiska skon..

Vid tips eller kanske t.o.m ett svar hör av er till mig!

/Jenny, som fortfarande småskrattar för sig själv.. :)

onsdag 23 februari 2011

GRATIS annons i NSD och Kuriren!

Missa inte chansen att få en gratis beskrivning av ditt företag i NSD och Kuriren! Delta i affärsidé-tävlingen! Skicka in en kort text om eran affärsidé och lite info om erat företag (max 200 ord totalt).

ALLA bidrag kommer sen läggas upp på NSD och Kurirens hemsidor under mässveckan. Allmänheten får sen rösta på det förslag de tycker är bäst. ALLA får delta och det är ju ett utmärkt sätt att marknadsföra sitt företag – en gratis presentation i länets två största dagstidningar! Så släng ihop en text på en gång och maila in den till nedanstående adress!

Ett exempel ser ni här:

”Vårat företags affärsidé är att tillverka och sälja uppblåsbara kläder så att man ser vältränad ut fast man inte är det.
Vi är fyra stycken killar som läser Samhälls Ekonomi på Gymnasieskolan Byggaren i Luleå och kom på idén när vi var på gymet och tränade. Vi blev svettiga och trötta och tyckte att det borde finnas ett lättare och bättre sätt att fixa Beach 2011-kroppen på. Kläderna designar och tillverkar vi själva av miljövänliga material. Vår affärsidé kommer att hjälpa tusentals personer till en bättre sommar.”

[Bifoga bild på er själva eller på varan/tjänsten]

Detta skickas sen till webbannonser@norrbottensmedia.se senast fredag 25/2, märk mailet med UF - Affärsidétävling.

Priset till vinnaren är en lite längre intervju/annons i tidningen!

måndag 21 februari 2011

Har ni koll på detta?!

Måndag idag och en alldeles ny och härlig vecka väntar! Tänkte starta upp måndagsmorgonen med att fräscha upp erat minne så att ni har koll på vad som händer denna vecka!

- På fredag 25/2 STÄNGER MÄSSANMÄLAN. Ni har alltså bara 5 dagar på er att anmäla er till mässan så ni alla som går omkring och tänker "vi gör det sen.." gör det NU! :) Vi har 125 platser till mässan och det är först till kvarn som gäller!

- Slänger även iväg en påminnelse om Affärsidé tävlingen som Norrbottens Media anordnar. Det är ett grymt bra tillfälle för ditt UF-företag att synas och vinner ni tävlingen är priset en annons/artikel om ert UF-företag som kommer publiceras i både NSD och Kuriren! För mer information kring tävlingen klicka här: Affärsidétävling

- På fredag ska ni även ha skickat in tävlingsbidragen till oss på Ung Företagsamhet. Missar ni denna deadline kommer ni INTE kunna ställa upp i tävlingen. Det är poststämpel som gäller och alla bidrag ska skickas till:
Ung Företagsamhet Norrbotten
Box 840
982 28 Gällivare

Jag tänker ha en grym vecka och jag hoppas att ni också tänker det :) Ha det bra!
/Jenny

onsdag 16 februari 2011

Mässa för hela slanten!

Ung Företagsamhet är just nu inne i en mässperiod. Vi tänker, andas och drömmer om mässan och ägnar stora delar av vår tid åt att planera för den 23-24 mars. Mässan som jag pratar om är självklart Våga Vara Egen 2011! Men igår ägnade vi dagen åt att besöka en annan mässa, nämligen Utbildning & Framtidsmässan i Piteå. Där hade Ung Företagsamhet Norrbotten sin egen monter där Jenny & Ola stod och informerade om UF och även höll i en drömtävling. Det var en mycket trevlig dag då vi hann träffa många UF-elever och även elever som förhoppningsvis kommer bli framtida UF-företagare!

Vår monter innan hela mässan kickade igång!

När dagen började lida mot sitt slut var hela vår vägg fylld med drömmar av alla dess slag!

"Komma till UF-mässan i Stockholm" var en dröm som hamnade på väggen!

onsdag 9 februari 2011

FINALISTER I BÄSTA AFFÄRSPLAN!

Finalisterna i tävlingen Bästa Affärsplan är nu utsedda! Är ditt UF-företag en av dem? Logga in på vår hemsida och kolla!

tisdag 8 februari 2011

Först till kvarn!

Mässanmälan har nu varit öppen i drygt ett dygn och anmälningarna strömmar in eftersom. Först ut att anmäla sig var dock killarna i StarSki UF från Älvsbyn. Deras taktik var att trotsa John Blund och göra anmälan direkt den öppnade!

Zackarias, Andreas & Jocke

StarSki UF importerar skidvalla från Japan och säljer till både proffs och motionärer i länet. Killarna berättar att affärerna går bra och att en andra beställning från Japan nu är på G! Det verkar som att dessa killar, trots deras produkter, inte bara glider omkring med sitt företag utan jobbar hårt! Lycka till i fortsättningen önskar vi på UF!

Och till er som inte redan anmält er till mässan; Gör det!

/Ola

måndag 7 februari 2011

För att vara övertydlig...

Bara för att vara lite extra övertydlig länkar jag till en liknande artikel från DN här där fd UF-eleverna Nick och Michael delar med sig lite av sina tankar från UF-året..http://www.dn.se/ekonomi/ungdomars-fortagande-skapar-jobb

Life is good...=)

/Jonny

Vi gör skillnad!

Nu har det kommit en forskningsrapport som visar att det vi gör inom Ung Företagsamhet och då framförallt genom konceptet UF-företagande verkligen gör skillnad i samhället. Läs artikeln från Svensktnäringsliv.se här och njut att många av er är en del av detta...

http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/samverkan_mellan_skola___n_ring/uf-foretagande-skapar-arbetstillfallen-och-skatteintakter_126073.html

/Jonny

torsdag 3 februari 2011

Har ditt UF-företag Norrbottens bästa affärsidé?

I år drivs det 243 UF-företag, vilket innebär 243 grymma affärsidéer! Men vilken är bäst egentligen? Norrbottens Media anordnar nu en Affärsidétävling för alla UF-företag i Norrbotten!

Det enda ni måste göra är att skicka in er affärsidé, en kort presentation av er själva (max 200 tecken) och en bild i valfritt format (ex bild på företagsmedlemmarna, varan eller er logotyp, minsta storlek 7x8 cm)

Detta ska skickas till webbannonser@norrbottensmedia.se senast 25/2, märk mailet med UF - Affärsidétävling.

Tävlingsbidragen kommer sedan läggas ut på http://www.kuriren.nu/ och http://www.nsd.se/ en vecka före den regionala UF-mässan och då får man rösta på bästa affärsidé samtidigt som man kan följa hela tävlingen online. Tävlingen kommer marknadsföras i både Kuriren och NSD.

Lycka till!

tisdag 1 februari 2011

VÅGA VARA EGEN 2011


Hoppas ingen har missat att det nu bara är 6 dagar kvar tills anmälan för Norrbottens coolaste mässa öppnar?! Jag pratar självklart om Våga Vara Egen mässan där vi kommer ha 125 UF-företag som visar upp sina företag, säljer sina produkter/tjänster och tävlar i massa tävlingar!

Vill du och ditt UF-företag vara med på mässan? Häng då på vår hemsida den 7e februari och anmäl dig så fort du bara kan! =) Det är först till kvarn som gäller!