tisdag 11 januari 2011

Januari månads UF-företag!

Vi påbörjar nu ett nytt år och en ny termin men vad vi fortsätter med är månadens UF-företag och det är de två tjejerna i GironChicks UF som nu får en stund i rampljuset som januari månads UF-företag!

GironChicks UF drivs av två 19 åriga tjejer vid namn Katti och Julia och inte alltför förvånande med tanke på namnet så går de på Hjalmar Lundbohmsskolan i Kiruna. Deras affärsidé är att träffa grupper som inte kommer från Kiruna och berätta om staden och kulturen som finns där. När de träffar grupperna bjuder Katti och Julia till med samisk jojk, bilder från närområdet och spännande information om platsen de befinner sig på.

Att stå på scenen och prata inför en massa folk kan kanske skrämma många, men inte dessa två tjejer. De älskar rampljuset och gillar att träffa folk, prata med nya människor och knyta kontakter. Katti lever i en familj som aktivt arbetar med renskötsel, turism och konstnärligt arbete och har så länge hon kan minnas hjälpt till och arbetat inom turismnäringen. Julia brinner också för turism men även entreprenörskap och events och har hela sitt liv trivts med att stå inför människor och prata.




Att starta upp ett UF-företag är bara en början för Katti och Julia, de vill båda arbeta med marknadsföring av olika slag senare i livet och går GironChicks bra är de övertygade om att de kommer fortsätta med företaget även efter skolan.

-"Vi ser oss båda som egenföretagare i framtiden".

Vill ni veta ännu mer om GironChicks? Kolla då in deras blogg gironchicks.blogspot.com
eller maila dom på gironchicks@hotmail.com.

Lycka till önskar vi från Ung Företagsamhet och vill även passa på att säga till alla UF-företag i Norrbotten såhär under starten på en ny termin: NU KÖR VI!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar