måndag 24 januari 2011

Våga Vara Egen 2010

Förra året så gick UF-mässan av stapeln i Boden Arena. Cirka 130 UF-företag ställde då ut under de två dagarna. Vi kommer de närmaste veckorna att visa lite bilder från den mässan här på bloggen (och på Facebook) för att ge en liten försmak av vad som väntas i Jokkmokk i mars!

Montrarna byggs upp i mässhallen

Företagarna börjar anlända till mässhallen

Här kan du även se en film från Våga Vara Egen 2010. Filmen är gjord av Q-Films UF som var ett av förra årets grymma UF-företag!

/Ola

onsdag 19 januari 2011

ett till hett tips..

Nu finns en massa ny spännande information om UF-mässan upplagt på hemsidan! Logga in och klicka sedan på MÄSSA 2011.

Mässa, monterbygge och heta tips!

Just nu är vi inne i en grym period av UF-året då vi fixar och donar inför årets coolaste event, VÅGA VARA EGEN MÄSSAN 2011! Det är inte länge kvar nu, den 23-24 mars smäller det!!

Vi har också börjat dra igång mässträffarna då vi åker ut till skolorna och informerar om mässan och allt fräsigt som kommer hända. Och nu ska jag ge er ett hett tips: vad ni än gör så se till att var förberedd! Och eftersom jag alltid lever som jag lär så var det en självklarhet att vi på UF skulle förbereda oss så bra som möjligt inför mässträffarna. Finns det något bättre sätt att göra detta på än att själva låtsas vara UF-elever som ska på mässan och bygga upp en miniatyrmonter?

Hanna klipper och klistrar:


Detta blev slutresultatet:


Törs nog nästan påstå att vi inte hade vunnit bästa monter, men vi gjorde vårt bästa! Har ni också börjat ladda upp inför mässan och funderar på hur er monter ska se ut? Under dagen kommer en bunt med information kring mässan läggas upp på vår hemsida så håll utkik! Tills dess, ha det bäst!

/Jenny

tisdag 11 januari 2011

Januari månads UF-företag!

Vi påbörjar nu ett nytt år och en ny termin men vad vi fortsätter med är månadens UF-företag och det är de två tjejerna i GironChicks UF som nu får en stund i rampljuset som januari månads UF-företag!

GironChicks UF drivs av två 19 åriga tjejer vid namn Katti och Julia och inte alltför förvånande med tanke på namnet så går de på Hjalmar Lundbohmsskolan i Kiruna. Deras affärsidé är att träffa grupper som inte kommer från Kiruna och berätta om staden och kulturen som finns där. När de träffar grupperna bjuder Katti och Julia till med samisk jojk, bilder från närområdet och spännande information om platsen de befinner sig på.

Att stå på scenen och prata inför en massa folk kan kanske skrämma många, men inte dessa två tjejer. De älskar rampljuset och gillar att träffa folk, prata med nya människor och knyta kontakter. Katti lever i en familj som aktivt arbetar med renskötsel, turism och konstnärligt arbete och har så länge hon kan minnas hjälpt till och arbetat inom turismnäringen. Julia brinner också för turism men även entreprenörskap och events och har hela sitt liv trivts med att stå inför människor och prata.




Att starta upp ett UF-företag är bara en början för Katti och Julia, de vill båda arbeta med marknadsföring av olika slag senare i livet och går GironChicks bra är de övertygade om att de kommer fortsätta med företaget även efter skolan.

-"Vi ser oss båda som egenföretagare i framtiden".

Vill ni veta ännu mer om GironChicks? Kolla då in deras blogg gironchicks.blogspot.com
eller maila dom på gironchicks@hotmail.com.

Lycka till önskar vi från Ung Företagsamhet och vill även passa på att säga till alla UF-företag i Norrbotten såhär under starten på en ny termin: NU KÖR VI!

tisdag 4 januari 2011

Övertorneås Unga Företagare

Före juluppehållet så hade eleverna på Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sin lokala marknad. Givetvis var media på plats för att rapportera om de driftiga unga företagarna, kolla in artikeln:
Framtida företagare prövade sina planer

Vi räknar nu med att Gränsälvsgymnasiets företagare är extra taggade inför den regionala mässan i Jokkmokk i mars!

/Ola