fredag 29 april 2011

SM om en vecka... (typ)

Kolla in vår Facebook-sida för fem bilder från vår SM-kick off. Om en vecka, lite drygt, är det åtta taggade företag som kliver in på Älvsjömässan i Stockholm för att visa vilket län som är bäst. Norrbotten då förstås. Kom ihåg var ni läste det först.

tisdag 19 april 2011

Påskpyssel på kontoret


Påsklov = ganska lugnt på kontoret, men förstås en välförtjänt ledighet för alla UF-elever och UF-lärare. Ni ligger antagligen redan nu och påsklovar er på någon renfäll ute på vårisen (om isen inte smält bort alltså). Vi på kontoret pysslar vidare ändå. Under de närmsta dagarna postar vi en liten tack-för-hjälpen-present till alla jurymedlemmar som medverkade på vår mässa i Jokkmokk. Och så laddar vi för SM-kick off med lag Norrbotten (åtta företag) förstås! Onsdagen efter påsk ska det grymmaste laget träffas för första gången. Vi ses!
/Jessicka

PS. Bilden är från www.fotoakuten.se DS

måndag 11 april 2011

Het biljett kan bli din



Ung företagsamhet har fått tag i fem biljetter till Näringslivets pris 2011. Vi och Luleå Näringsliv AB (som står för biljetterna) känner att Norrbottens hetaste UF-företag förtjänar att få vara med om denna happening. Så vad gör vi? Tävlar ut biljetterna så klart!

Näringslivets pris är en gala där företag får pris i olika kategorier (tänk Oscarsgalan!). Bland annat kan vem som helst SMS:a och rösta på Folkets förebild. Se här. Biljetterna som kan bli dina gäller för dagprogrammet, läs mer här. Du får lyssna på flera suveräna föreläsare som Amelia Adamo, känd tidningsmakare, och äta lunch med deltagarna. Allt fredagen den 13 maj mellan klockan 08.00-cirka 13.00 .

Hur få en biljett? Mejla ditt svar på frågan:

Vad skulle du berätta om ditt UF-år om du fastnade i hissen med Amelia Adamo? .

Vi vill ha ditt svar senast torsdag 5 maj. Vi behöver både telefonnummer och postadress, glöm inte det när du postar till: jessicka.sormling@ungforetagsamhet.se


PS: Bilden kommer från www.fotoakuten.se DS.

fredag 8 april 2011

Sovsäckar upphittade!

Vi har hittat några sovsäckar som blev kvarglömda på mässan! Känner du att det har varit lite extra kallt när du sovit i tält på sistone så kan det bero på att just din sovsäck befinner sig på vårat kontor i Luleå!

Sovsäcken på bilden har ingenting med de upphittade sovsäckarna att göra.

Hör av dig till Ola på telefon 070-326 29 93 så kan du återfå just din sovsäck mot beskrivning!


/Ola

torsdag 7 april 2011

Roadtrip

Igår var vi, jag och Jonny, på turné i Kalix. Vi hann med en sväng till kommunens två gymnasieskolor: Furuhedsskolan och Naturbruksgymnasiet. Det känns lite konstigt att prata nytt UF-år när årets UF-företagare inte avvecklat sina UF-företag än, men vi laddar alltså redan för nästa år ;) På kvällen minglade vi med kommunens politiker och tjänstemän, lärare, rektorer och näringslivsrepresentanter. Kontentan: Alla gillar UF och vill jobba mer tillsammans! På plats fanns också en oerhört energisk före detta UF-elev, Sandra Bergström. Hon drev 2 (!) UF-företag under sin gymnasietid, ett i åk 2 och ett i åk 3. Vilken förebild! Sammantaget känns det som att Kalix är väldigt mycket på G när det gäller UF. Och sånt gillar vi ju. /Jessicka

tisdag 5 april 2011

Norrbottens SM-trupp 2011!

Nu är det klart vilka företag från Norrbotten som vann en plats på SM i Ungt Företagande som går av stapeln 9-10 maj i Stockholm! Norrbotten får skicka åtta företag till SM. Dessa kvalificerade sig genom att antingen vinna tävlingar eller placera sig på pallen i en eller flera tävlingar på våran regionala mässa. Håll till godo;

A Helping Hand UF, Luleå Gymnasieskola
(2:a Bästa Innovation, 2:a Bästa Vara, 3:a Bästa Säljare)


Be Eco UF, Luleå Gymnasieskola
(Vinnare Miljöpriset)


Clean Solution UF, Välkommaskolan Gällivare
(1:a Bästa UF-Företag, 1:a Bästa Säljare, 1:a Bästa Vara, 1:a Bästa Monter, 1:a Bästa Innovation, 1:a Bästa Affärsplan)

Fågelholken UF, Björknäsgymnasiet, Boden
(1:a Bästa Hantverk)

LP Design UF, Luleå Gymnasieskola
(1:a Bästa Logotyp, 3:a Bästa Monter)

Naturligt UF, Hjalmar Lundbohmsskolan Kiruna
(2:a Bästa Hantverk, 2:a Bästa Logotyp, 2:a Bästa Monter)

NH-Norrbotten UF, Gränsälvsgymnasiet Övertorneå
(1:a Bästa Tjänst, 3:a Bästa UF-Företag)


StarSki UF, Älvsbyns Gymnasium
(2:a Bäst UF-Företag)

Vi säger grattis till de 21 personer som får åka ner på SM! Kör hårt!


/Ola