måndag 31 maj 2010

En dag på kontoret

Idag mellanlandar jag på kontoret efter några oerhört intensiva veckor på resande fot. Det började med SM i Stockholm och har fortsatt med en turné i länet där jag besökt nästan alla Norrbottens gymnasieskolor.

Förra veckan såg ut på följande vis för mig:
Måndag - Boden
Tisdag - Gällivare
Onsdag - Kiruna
Torsdag - Älvsbyn
Fredag - Kalix

Som ni förstår så känns det ganska skönt att få sitta en dag på kontoret för att maila, planera, blogga och ringa. På torsdag avslutas min turné runt länet med ett stopp i Piteå. Sedan är det dags att utse vinnaren i vår mycket prestigefyllda Affärsidétävling. Vi har fått in massor av roliga, galna, intressanta och spännande idéer hittills. Nu återstår att se vad Piteå kan prestera. Vinnarna kommer att presenteras här på bloggen så snart som möjligt.

/Robin

fredag 28 maj 2010

Bruno och Spring tar över kalix

Bruno Design och Spring in Spring är på plats i Kalix. Snart börjar lunchen, vilket betyder arbetstid för oss. Vi är här för att informera hur fantastiskt UF-året är och hur mycket man lär sig. Sven kan lätt tillägga att han har lärt sig mer under UF-året än han har gjort under resten av gymnasietiden. För alla som är intresserade av att veta så ska Sven starta upp Bruno Design som ett handelsbolag under sommaren. Lina har också lärt sig en massa och haft väldigt roligt under UF-året. Spring in Spring kommer att återkomma igen, så om du missade chansen i år är det bara att hålla ut till nästa vår för att komma och springa, jogga, promenera i Avan.

I Furuhedsskolans caféteria kan man idag tävla med sin affärsidé och vinna någon av alla spännande UF-produkter vi har med oss. Och förstås träffa oss - Malin, Robin, Sven och Lina.

/ Lina och Sven

fredag 21 maj 2010

VÅGA - en tidning av Ung Företagsamhet Norrbotten

Varje år ger vi på Ung Företagsamhet Norrbotten ut en tidning som heter VÅGA. Här kan ni bl.a. läsa om driftiga elever, eldsjälar till lärare, engagerade samarbetspartners och mycket mer! Klicka på länken nedan för att läsa årets tidning.

http://www.ungforetagsamhet.se/templates/page.aspx?id=8313

Vi sitter här på kontoret och spånar på vad nästa tidning ska innehålla. Har DU nåt bra förslag eller tanke på vad vi skulle kunna skriva? Hör gärna av dig!

Ha det gott i solen och passa på att äta mycket glass. Det ska iaf jag göra!

/Malin

tisdag 18 maj 2010

Emelie Berglund - en vinnare

Våra duktiga UF-elever försätter att göra avtryck och synas. Emelie Berglund som driver Elitfotboll UF och har skrivit boken Fotbollens Norrlandsfönster har lyfts fram som en förbild för kvinnliga elitidrottare på Sensing A Winner. Läs mer om Sensing A Winner och kolla in filmen där Emelie berättar om sitt arbete och Malin Winsa berättar om ta-sig-församhet.

Emelie Berglund - om fotbollens norrlandsfönster

/Robin

måndag 10 maj 2010

Så var SM igång!

Klockan 17.00 idag invigdes SM i UF-företagande på Älvsjömässan i Stockholm! Över 700 elever fick uppleva en sprakande invigning med bl.a. "fråga Olle-Martin" och statsminister Fredrik Reinfeldt. Ikväll är mässan öppen fram till kl 21 och imorgon öppnas den igen kl. 09.00.

Ikväll delades fyra priser ut och under galamiddagen imorgon delas resten av priserna ut. Glöm inte att ni kan följa hela galamiddagen med prisutdelning LIVE på vår hemsida, www.ungforetagsamhet.se.

Ha en riktigt trevlig kväll. Nu ska jag ut i mässvimlet! Over and out. /Malin

fredag 7 maj 2010

Så stolta så vi spricker!

UF-eleverna är ju helt underbara! Igår när vi på förmiddagsfikat öppnade tidningarna hittade vi inte mindre än TRE artiklar om olika UF-företag! Det är ju nästan så man spricker av stolthet!

Hittade tyvärr inte länkarna men vi klippte ut alla tre och de ska sättas upp på väggen tillsammans med andra artiklar vi klippt ut. Väggen börjar fyllas på rejält nu.

Trevlig helg på er alla!

/Malin


torsdag 6 maj 2010

Snart är det SM...

Nu är det bara fyra dagar kvar till SM i UF-företagande går av stapeln. Både vi i personalen och vår SM-trupp från Norrbotten håller på och finslipa det sista infor resan till Stockholm.

På Tisdag är det stor galamiddag med priutdelningar under pompa och ståt, allt detta kommer även att Livesändas via vår hemsida: http://www.ungforetagsamhet.se/ med start kl. 17.00. (preliminära tider för sändningen finns också på hemsidan)
Sen ville jag bara påminna igen om vilka de taggade eleverna från norrbotten är, de må se skräckinjagande ut, och när jag tänker efter kan de vara det oxå.. men framförallt är de redo att ge allt för att representera vårt län i den stenhårda konkurensen :


/Jonny=)





tisdag 4 maj 2010

Kloka ord från Isabella (Blondinbella) Löwengrip

Hittade denna debattartikel skriven av "Blondinbella" i Aftonbladet. Mycket kloka ord och absolut tänkvärt...gå genast in och läs den.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7047132.ab

"Klaga inte på att ungdomar är lata - det är samhället som format oss"


/Jonny