tisdag 23 februari 2010

Först till kvarn.....

Nu finns det bara 11 platser kvar till mässan i Boden så skynda att anmäla er! 109 företag är redan anmälda...

fredag 19 februari 2010

Älvsbyn är årets UF-kommun!!

Igår, torsdag genomfördes den fjärde kommunrankingen i Ung Företagsamhet Norrbottens historia. En ranking som grundar sig på hur många elever per årskull som driver UF-företag samt hur orten utvecklats gällande UF-verksamheten sedan föregående läsår.

Vinnare i år blev ÄLVSBYN!!! Grattis!

Tog emot priset gjorde kommunalråd Bill Nilsson, näringslivschef Pär Jonsson, UF-lärare samt eldsjäl Conny Öhman samt "Femstjärnigt UF". Dessa var givetvis mycket glada och stolta och spexade glatt inför reportrar från både tidningar och radio. :)





torsdag 18 februari 2010

Lokal mässa Piteå

I Måndags var det Piteås tur med lokal mässa. Fullt hus i kommunhusets entré:

Unga Diktare som stod nära entrén var snabba att haffa besökare som sprang förbi! Bara 1/4 av företaget var representerat på mässan...

Frida & Patrik sålde både hembakade praliner, salami & "korkade underlägg" :)


Gänget som vann bästa vara: Commercial games UF. Har inte hunnit få ut varan till försäljning ännu men de hade med sig en prototyp på sitt egen designade spel.
Clean man UF stod och demonstrerade sin produkt och fick en hel del beställningar..

Tvillingarna i "Den spelglade pingvinen" var med och slogs om första pris i tävlingen bästa vara. Även de med sitt egen designade spel. Föll på motiveringen "Affärer handlar även om uthållighet och dessa herrar packade ihop 15min före mässan var avslutad.." Ännu mer taggade till den regionala mässan nu!


Paradis UF var på hugget och haffade alla besökare som passerade och delade flitigt ut informationsblad om produkten och företaget. Tvåa i tävlingen "Bästa säljare".


Vinnarna i tävlingen "Bästa säljare": Design n´party UF med sin egentillverkade vedkorg!

"Vedkorgen Susan"


Vinnarna i tävlingen bästa tjänst blev "Tro på dig själv UF". De annordnar en föreläsning med Lasse Gustafsson i Piteå i den 3 maj.

Grymt jobb allihop, nu taggar vi inför mässan i Boden!=)
/Anna

tisdag 9 februari 2010

Mässanmälan öppen!

Så har det äntligen hänt. Mässanmälan har öppnat!!!

Eleverna var på hugget och fyra minuter och 23 sekunder efter att anmälan öppnade natten mot måndag kom första anmälningen. Först till kvarn var....

...Ren Motion UF från Gällivare!!!

Anmälan är öppen fram till 26 februari. Ett hett tips till alla UF-elever som ännu inte är anmälda är att fort logga in på UF-online, klicka på "Mässanmälan 2010" och börja plinka på tangentbordet för det här kan ni bara inte missa!

Hoppas vi ses i Boden 24-25 mars!

/Malin

måndag 8 februari 2010

Lokal mässa i Boden..

Bättre sent än aldrig, men här kommer iaf en liten rapport från den lokala mässan i Boden i Torsdags...


Andreas Flygare övervakar lärarnas övervakande av mässan...











Vi var nog alla överens om att det var en väldigt lyckad dag. Kul att se att det var så många som lagt ner det där "lilla extra" på antingen montern, produkten eller säljargumenten (och vissa hade t.o.m slipat på alltihopa).

Imponerande Björknäsgymnasiet...fortsätt såhär så kommer jag en dag när jag blir gammal (om väääldigt länge) berätta stolt att jag fått jobba med era grymma elever och Lärare!


/Jonny

tisdag 2 februari 2010

Boende under mässan

"Våga Vara Egen - Regional mässa i Ung Företagsamhet" närmar sig. För alla som vill sova i Boden mellan den 24 och 25 mars har vi några olika erbjudanden. Alla som deltar och betalar mässavgiften får plats på ett enklare boende i nära anslutning till Boden Arena. Där serveras även frukost.

Önskar man boka eget boende på något av Bodens hotell eller vandrarhem kan vi erbjuda förmånliga priser till alla mässdeltagare. Observera dock att mässpriset är detsamma även om ni väljer att boka eget boende. För att hitta all nödvändig information om hur ni bokar och vilka priser som gäller - logga in på UF-online och klicka er fram till "Våga Vara Egen - Regional mässa 2010".

Om ni har några frågor angående boendet kan ni kontakta Malin Winsa via mail: malin.winsa@ungforetagsamhet.se

/Robin

måndag 1 februari 2010

Finalisterna i "Bästa affärsplan" utsedda!

Bland en mängd otroligt bra affärsplaner är nu äntligen 21 stycken utsedda till att gå vidare till finalen på den regionala mässan i Boden. Under middagen på Western Farm 24/3 ska första, andra och tredje bästa affärsplan koras!


De 21 finalisterna är:

-Femstjärnigt UF, Älvsbyn
-Den spelglade pingvinen UF, Piteå
-Chåcklätt UF, Arvidsjaur
-Youth Change UF, Övertorneå
-Smart heart UF, Gällivare
-Just for fun UF, Luleå
-Handbok UF, Luleå
-[M-card] UF, Luleå
-Studybag UF, Luleå
-Bruno design UF, Luleå
-Manuwear UF, Luleå
-Wave UF, Luleå
-Martin Oscarsson UF, Luleå
-Discover UF, Kiruna
-Kalenderflickan UF, Kiruna
-SA&D UF, Boden
-First step UF, Boden
-Mousepad UF, Boden
-TränaRätt UF, Boden
-Gitarristen UF, Boden
-Pashmina UF, Boden

Vi önskar er alla lycka till!